-
Via de hub ga je naar ‘Dossier’.
-
Links selecteer je de locatie. Vervolgens klik je de cliënt aan waar je een zorgplan voor wilt opstellen.
-
Voor het opstellen van een zorgplan kies je links in het dossier van de cliënt voor ‘plan’.
-
Vervolgens klik je op ‘nieuw zorgplan’ en kan er worden gestart met het opstellen van het zorgplan.
-
Er staat nu een concept zorgplan klaar. Om het zorgplan te vullen met de doelen waaraan gewerkt zal worden, kies je voor ‘voeg doel toe’.
-
Je kunt nu kiezen voor welk domein je een doel aan wilt maken.
-
Wanneer een domein is gekozen, kies je een aandachtsgebied. Daarna klik je twee keer door om de doelomschrijving en de actie omschrijving in te vullen.
-
Het volgende scherm komt in beeld. Op deze plaats kan je de doelomschrijving noteren met daaronder de bijbehorende acties voor het behalen van dit doel.
Let op: een doel hoort SMART geformuleerd te zijn, zodat de voortgang ‘meetbaar’ is.
-
Wil je nog een doel toevoegen? Dan klik je nogmaals op ‘voeg doel toe’.
In bijgevoegd scherm zie je een overzicht van de opgestelde doelen. In dit voorbeeld is dit er één, maar wanneer er meerdere zijn worden deze onder elkaar weergegeven.
-
Let op dat voor zorg in natura cliënten ook ‘domein 12 – algemene voorwaarden’ wordt toegevoegd aan het eerste zorgplan. Het is verplicht om het eerste zorgplan te laten ondertekenen, omdat de algemene voorwaarden hieraan zijn toegevoegd.
-
Wanneer er sprake is geweest van een evaluatie, kan deze worden toegevoegd bij ‘domein 13 – evaluatie afgelopen periode’.
Aan het nieuwe zorgplan voeg je de evaluatie toe over de afgelopen periode.
Als er voor een regio een bepaald format voor de evaluatie van zorg gebruikt moet worden dan kan dit format onder documenten opgeslagen worden. In domein 13 van het zorgplan kan naar dit document verwezen worden.
Wanneer er met een cliënt met een Wlz-indicatie is afgesproken om eenmaal per jaar te evalueren in plaats van eenmaal per halfjaar, dan moet ‘domein 14 – akkoord Wlz evaluatie per jaar’ worden toegevoegd.
-
Wanneer het zorgplan volledig is, klik je op ‘afronden’.
-
Op deze plek kan je de geldigheid invullen. Let erop dat er altijd een einddatum ingevuld wordt. Voor de cliënten met een Wmo- of Jeugdwet-indicatie kun je een zorgplan aanmaken voor een jaar, tenzij de contractregio eerder een evaluatie vereist. Voor de cliënten met een Wlz-indicatie (waar geen andere afspraak voor is gemaakt) wordt een zorgplan aangemaakt per halfjaar.
Daarna kan je een keuze maken of het zorgplan getekend moet worden of dat ‘bespreken en akkoord bevonden’ ook volstaat. Let op: ieder eerste zorgplan waarbij ‘domein 12 – algemene voorwaarden’ is toegevoegd moet voorzien zijn van een handtekening.
Vervolgens kan er op ‘activeer’ worden geklikt, zodat het zorgplan actueel wordt.
-
Indien je hebt aangegeven dat het zorgplan ondertekend moet worden, klik je op ‘onderteken’ om het zorgplan te laten ondertekenen.
-
Het volgende scherm opent zich. Boven in bij ‘voeg toe’ kan er een document worden geupload. Dit is handig wanneer het zorgplan geprint is en er op papier is getekend.
Onderin is er de mogelijkheid om binnen het vak digitaal te laten tekenen. Wanneer deze handtekening juist is gezet, kies je voor ‘akkoord’ en is het zorgplan getekend.
Let op: wanneer een cliënt gebruik maakt van CarenZorgt, kan er ook in CarenZorgt worden getekend.
-
Aanmaken opvolgend zorgplan
Wanneer er al een bestaand zorgplan is en er een nieuw zorgplan opgesteld moet worden, dan kan dit door op ‘nieuw zorgplan’ te klikken. Op deze manier dupliceert het systeem het huidige zorgplan en kun je makkelijk bestaande doelen aanpassen/verwijderen of extra doelen toevoegen.
Let erop dat de datum van het nieuwe zorgplan zo veel mogelijk aansluit op het voorgaande zorgplan. Er mogen geen gaten tussen de zorgplannen vallen.Daarnaast is het ook mogelijk om een heel nieuw zorgplan te maken, zonder dat deze het vorige (of huidige) zorgplan overneemt. Om dit te realiseren klik je op ’toon alle zorgplannen’.
-
Het volgende scherm opent zich en hier kan je het ‘oude/actuele’ zorgplan eerst archiveren.
Vervolgens kan er een heel nieuw zorgplan worden opgesteld.Zie stap 1 hoe dit in zijn werking gaat.
Opstellen Zorgplan
Ons (Nedap)