-
Via de hub ga je naar ‘Dossier’.
-
Links selecteer je de locatie. Vervolgens klik je de cliënt aan waar je een rapportage voor wilt schrijven.
-
Voor het schrijven van een rapportage kies je links in het dossier van de cliënt voor ‘rapportages’.
-
Standaard staat de weergave ingesteld op Alles. Bovenin zijn naast ‘het ‘Alles’ icoontje ook icoontjes zichtbaar van rapportagetypes waarvan al eerder rapportages bij de cliënt zijn aangemaakt.
Klik op het icoontje van het gewenste rapportagetype of klik op het plusje om een nieuw rapportagetype te selecteren waar nog geen rapportage over bestaat bij de cliënt.
-
- Voer de gegevens in die bij het rapportagetype gevraagd worden. De variabelen kunnen per rapportagetype en afhankelijk van de ingestelde configuratie verschillen.
- Rapportages kunnen als belangrijk gemarkeerd worden. Om een rapportage als belangrijk te markeren, klik op het sterretje dat zichtbaar is naast de rapportage. Rapportages die als belangrijk gemarkeerd zijn, verschijnen op het overzicht van de cliënt onder gemarkeerde rapportages.
- Om op te slaan, klik op Opslaan.
- De rapportage is terug te vinden in de rapportage-overzichtspagina.
Een getypte rapportage die nog niet is opgeslagen, wordt als concept bewaard. Wanneer de gebruiker navigeert naar een andere pagina en later weer in bij de dossierrapportages terugkomt, zal de bewaarde informatie weer zichtbaar zijn.
-
Rapporten op doelen
Je kunt rapporteren op doelen. Dit doe je via het Zorgplan. Klik bij het actuele zorgplan bij het doel op Rapportage. Maak de rapportage aan en sla deze op.Rapporteren op voortgang
Je kunt rapporteren op voortgang. Dit doe je via het Zorgplan. Klik bij het actuele zorgplan bij het gewenste doel op Voortgang. Kies de juiste mate van voortgang en vul de voortgangsrapportage aan met een notitie. Maak de rapportage aan en sla deze op.Aangemaakte doel- en voortgangsrapportages zijn zowel terug te vinden in het Zorgplan onder Rapportage als op het Rapportage-overzicht onder het menu-item Rapportages.
-
Familiecommunicatie via Caren
Het is mogelijk om via het cliëntdossier te communiceren met gebruikers in Caren. Hiervoor is het uiteraard van belang dat er een koppeling is met Caren.Let op: Wij raden je aan geen zorginhoudelijke informatie te communiceren via familiecommunicatie. De reden hiervoor is dat deze informatie beschikbaar is in Caren via de berichtenfunctionaliteit. Voor dat gedeelte hoef je als gebruiker in Caren geen tweefactorauthenticatie uit te voeren. Bevat je communicatie dus zorginhoudelijke informatie, dan raden we je aan deze als Rapportage in te voeren.
Wanneer nu de cliënt opgezocht wordt, kan via het tabblad Dossier en vervolgens het tabblad Familiecommunicatie een bericht worden geplaatst naar de Caren-pagina van de cliënt en de familie. Via het invoerscherm kan een bericht worden ingevoerd. Tevens is het mogelijk om te reageren op bestaande berichtstromen via ‘Reageer’. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk dat vanuit Caren berichten worden geplaatst door de cliënt of familie. Deze worden ook onder het tabblad ‘Familiecommunicatie’ getoond.
Let op: Als de familie een bericht stuurt via Caren komt er geen aparte melding in Ons (zie ook stap 2 van de handleiding ‘overdrachtsrapportages en overdrachtagenda’).
Let op: als er een Caren rapportage aangemaakt wordt bij een cliënt die niet over een actieve Caren-koppeling beschikt, toont de applicatie een waarschuwing. In dat geval is de kans aanwezig dat de cliënt de familierapportage niet kan zien. -
Rapporteren op een groep
Het is mogelijk om een rapportage te maken op een groep. Dit is bijvoorbeeld handig om een gebeurtenis of informatie die bij alle cliënten in de groep relevant is, te delen in het zorgdossier van de cliënt. De groepsrapportage is vervolgens terug te vinden bij de gegevens van de groep onder ‘Planning’ en wordt daarnaast bij alle cliënten die aanwezig waren in de groep, toegevoegd aan de rapportages in Ons Dossier, onder het tabblad ‘Dossier’.
Let op dat er in deze rapportages geen namen en/of persoonlijke gegevens worden gedeeld. De rapportage komt immers in alle dossiers terug.- Ga in Groepszorg naar het tabblad ‘Registraties’ en selecteer de groep waar je een rapportage voor wil schrijven.
- Open de juiste registratie(datum).
- Klik op de groene knop Groepsrapportage toevoegen, je komt dan in het scherm om een rapportage toe te voegen.
- Het is hier mogelijk om een tekstrapportage in te vullen. Per groepsbijeenkomst kan er één groepsrapportage aangemaakt worden. Vul de gewenste tekst in in het tekstveld.
- Klik op Opslaan.
- Zodra een rapportage bij een groep is toegevoegd, is deze terug te vinden bovenaan het overzicht van de registratie.
- De rapportage is nog aan te passen totdat deze definitief is gemaakt. Klik daarvoor op de knop Wijzigen.
- Als voor alle cliënten een aanwezigheid is ingevuld, kun je op de knop Publiceren klikken, om de rapportage definitief te maken.
Let op! Het publiceren van groepsrapportages is niet meer mogelijk nadat een groep is gefiatteerd.
Alle gemaakt rapportages van een groep zijn terug te vinden door in Ons Groepszorg naar het tabblad ‘Planning’ te gaan en een groep te selecteren. Onder het tabblad ‘Groepsrapportages’ kun je vervolgens alle rapportages terugvinden.
Zowel definitieve als niet-gepubliceerde rapportages zijn zichtbaar. Door op Bekijken te klikken kun je de details van de rapportage bekijken. -
Rapporteren in de agenda
Tijdens het registreren van een individuele afspraak in de agenda is het ook mogelijk direct een rapportage te schrijven. De uitleg hierover is terug te vinden in de handleiding ‘Afspraak registeren’ onder het kopje Agenda.
Rapporteren
Ons (Nedap)